OstraPosta

Objednejte do:

TIM MIN SEK
A obálku Vám pošleme ešte dnes.

Kolik nožů potřebujete nabrousit?


50 let zkušeností

Více než 50,000 spokojených zákazníků

Vše co potřebujete Vám zašleme domů

Súkromne
Firma
?

Nápoveda

Zvolte počet položek, které chcete brousit. Pokud máte například 4 nože a 2 nůžky, vyberte 6 ks. Pokud chcete mít více než 7 položek, potřebujete již 2 Ostré Obálky.
?

Nápoveda

Pokud chcete mít vždy ostré nože, vyberte si předplatné 1-2 krát ročně za lepší ceny. V opačném případě si zvolte jednorázové broušení a v případě potřeby objednejte vždy novou Ostrou Obálku.
?

Nápoveda

PROFI-broušení byste měli zvolit pokud Vaše nože stojí více než 50 € za kus! PROFI-broušení znamená použití více brusných a leštících cyklů a výsledná ostrost nejvyšší kvality.
?

Nápoveda

Pokud jste dostali dárkovou poukázku, zvolte "Použít dárkový kód" jako volbu pro počet nožů na broušení. Pak můžete zadat kód do tohoto políčka. Pokud jste si vybrali jednorázové broušení, toto pole bude skryté a kód se použít nedá.
Souhlasím s podmínkami
s povinností platby
?

Nápoveda

Zvolte počet položek, které chcete brousit. Pokud máte například 4 nože a 2 nůžky, vyberte 6 ks. Pokud chcete mít více než 7 položek, potřebujete již 2 Ostré Obálky.
?

Nápoveda

Pokud chcete mít vždy ostré nože, vyberte si předplatné 1-2 krát ročně za lepší ceny. V opačném případě si zvolte jednorázové broušení a v případě potřeby objednejte vždy novou Ostrou Obálku.
?

Nápoveda

PROFI-broušení byste měli zvolit pokud Vaše nože stojí více než 50 € za kus! PROFI-broušení znamená použití více brusných a leštících cyklů a výsledná ostrost nejvyšší kvality.
?

Nápoveda

Pokud jste dostali dárkovou poukázku, zvolte "Použít dárkový kód" jako volbu pro počet nožů na broušení. Pak můžete zadat kód do tohoto políčka. Pokud jste si vybrali jednorázové broušení, toto pole bude skryté a kód se použít nedá.
Souhlasím s podmínkami
s povinností platby

Různé druhy ocílek

Většina profesionálních ocílek jsou tzv. srovnávací ocílky. Běžně je dostanete koupit pouze ve specializovaných obchodech a používají je například šéfkuchaři nebo řezníci.

Určitě jste již viděli šéfkuchaře jako před/po vaření používá ocílku. Jedná se o profesionální ocílky, které nůž nebrousí. To znamená, že neodebírají žádný materiál. Pokud je Váš nůž ostrý, při každém krájení se mu mikroskopicky zvlní ostří, které je třeba narovnat. Tímto způsobem udržíte nůž velice ostrý po delší dobu.

To, co mnozí nevědí je, že existují dva hlavní druhy ocílek. srovnávací a brusné. “Brusné ocílky” ve skutečnosti nejsou ocílky.

 

Srovnávací ocílky

Srovnávací ocílka je jemná, často leštěná, a obvykle z hladké oceli. Používají se na narovnávání zvlněného ostří u jinak velmi ostrých nožů. Tyto ocílky nebrousí, tedy neodebírají materiál. Při krájení se ostří nože mikroskopicky nahne buď na jednu, nebo druhou stranu. Pouhým okem to však nevidíte, ale zato máte pocit ztráty ostrosti. Jestli máte ostrý nůž a pravidelně používáte tento typ ocílky, udržíte ho déle ostrý.

Brusné ocílky

Tuto “ocílku” najdete v mnoha domácnostech. Jsou levné, dostupné a často jsou součástí setů. Taková ocílka je obvykle z tvrdého materiálu. Povrch je často pokryt vrstvou z diamantů nebo keramiky. Podle zrnitosti dokážou velmi agresivně odebírat materiál. Ve skutečnosti nejde o ocílky, ale o ruční brusky. Nedoporučujeme používat takové “ocílky” na nože, na kterých Vám záleží.

Brusná ocílka Váš nůž nabrousí, nicméně s velmi hrubým výsledkem. Navíc je téměř nemožné konzistentně udržet správný úhel a pravděpodobně si zničíte ostří. Takto nabroušený nůž se může jevit jako ostrý – ale dlouho mu to nevydrží. Ve skutečnosti má od správné ostrosti daleko. Často si z nože uděláte mikroskopickou pilu.

Takovou ocílku používat jedině v případě nouze .

 

Tady můžete napsát otázku

Nechte nám vzkaz a my se ozveme v nejkratším čase!