OstraPosta

Objednejte do:

TIM MIN SEK
A obálku Vám pošleme ešte dnes.

Kolik nožů potřebujete nabrousit?


50 let zkušeností

Více než 50,000 spokojených zákazníků

Vše co potřebujete Vám zašleme domů

Súkromne
Firma
?

Nápoveda

Zvolte počet položek, které chcete brousit. Pokud máte například 4 nože a 2 nůžky, vyberte 6 ks. Pokud chcete mít více než 7 položek, potřebujete již 2 Ostré Obálky.
?

Nápoveda

Pokud chcete mít vždy ostré nože, vyberte si předplatné 1-2 krát ročně za lepší ceny. V opačném případě si zvolte jednorázové broušení a v případě potřeby objednejte vždy novou Ostrou Obálku.
?

Nápoveda

PROFI-broušení byste měli zvolit pokud Vaše nože stojí více než 50 € za kus! PROFI-broušení znamená použití více brusných a leštících cyklů a výsledná ostrost nejvyšší kvality.
?

Nápoveda

Pokud jste dostali dárkovou poukázku, zvolte "Použít dárkový kód" jako volbu pro počet nožů na broušení. Pak můžete zadat kód do tohoto políčka. Pokud jste si vybrali jednorázové broušení, toto pole bude skryté a kód se použít nedá.
Souhlasím s podmínkami
s povinností platby
?

Nápoveda

Zvolte počet položek, které chcete brousit. Pokud máte například 4 nože a 2 nůžky, vyberte 6 ks. Pokud chcete mít více než 7 položek, potřebujete již 2 Ostré Obálky.
?

Nápoveda

Pokud chcete mít vždy ostré nože, vyberte si předplatné 1-2 krát ročně za lepší ceny. V opačném případě si zvolte jednorázové broušení a v případě potřeby objednejte vždy novou Ostrou Obálku.
?

Nápoveda

PROFI-broušení byste měli zvolit pokud Vaše nože stojí více než 50 € za kus! PROFI-broušení znamená použití více brusných a leštících cyklů a výsledná ostrost nejvyšší kvality.
?

Nápoveda

Pokud jste dostali dárkovou poukázku, zvolte "Použít dárkový kód" jako volbu pro počet nožů na broušení. Pak můžete zadat kód do tohoto políčka. Pokud jste si vybrali jednorázové broušení, toto pole bude skryté a kód se použít nedá.
Souhlasím s podmínkami
s povinností platby

Nikdy do myčky

Už po jediném cyklu v myčce můžete přijít o ostří. Největší problém způsobuje sůl obsažená v samotné myčce, jakož i v kapslích. Dalším problémem jsou nárazové výkyvy teploty. A v neposlední řadě se mohou z běžného příboru a nádobí uvolňovat mikro-částice, které působí jako abrazivum.

Správné odkládací místo

Vaše dobré nože nepatří do kuchyňské zásuvky na příbory, nebo na místo, kde se bude delikátní ostří dotýkat jiného kovu nebo tvrdého materiálu. Ideálním řešením jsou magnetické držáky namontované na stěně.

Umýt po použití

Mnohé potraviny mají vysoký obsah kyselin (např. Rajčata). Nenechávejte tyto šťávy zaschnout na čepeli. Kyselina může zoxidovat jemné ostří, nebo vytvořit skvrny na čepeli.

Krájecí deska

Vyberte správnou krájecí desku, ideálně dřevěnou nebo bambusovou. Nejlepší řešení je dřevěná deska řezaná proti směru vláken. Dobrá alternativa je i umělá deska. Rozhodně nepoužívejte tvrdé desky (sklo, mramor apod.).

Pravidelně stahovat ocílkou

Každý nůž by měl být pravidelně “stahován” ocílkou. Ale POZOR! Na mysli máme pravou ocílku, která ostří pouze vyrovnává ale nebrousí .

Určitě jste už viděli šéfkuchaře jako před/po vaření používá ocílku. Jedná se o profesionální ocílky, které jsou nejsou abrazivní a nůž nebrousí. To znamená, že neodebírají žádný materiál . Pokud je Váš nůž ostrý, při krájení se zvlní jemné ostří, které je třeba narovnat. Tímto způsobem udržíte nůž velmi ostrý po delší dobu.

Nedoporučujeme používat brusné ocílky (keramické, diamantové apod.).

Více o ocílkách se dočtete zde!

Pravidelně brousit

Z času na čas je potřebné noži navrátit správnou geometrii. Doporučujeme to dělat 1-2 krát ročně v závislosti na používání nože. Pokud si Váš nůž ceníte, dejte to udělat profesionálům.

Tady můžete napsát otázku

Nechte nám vzkaz a my se ozveme v nejkratším čase!