Objednejte do:

TIM MIN SEK

A obálku Vám pošleme ešte dnes.

Kolik nožů potřebujete nabrousit?


58 let zkušeností

Více než 50,000 spokojených zákazníků

Vše co potřebujete Vám zašleme domů

Súkromne
Firma
?

Nápoveda

Zvolte počet položek, které chcete brousit. Pokud máte například 4 nože a 2 nůžky, vyberte 6 ks. Pokud chcete mít více než 7 položek, potřebujete již 2 Ostré Obálky.
?

Nápoveda

Pokud chcete mít vždy ostré nože, vyberte si předplatné 1-2 krát ročně za lepší ceny. V opačném případě si zvolte jednorázové broušení a v případě potřeby objednejte vždy novou Ostrou Obálku.
?

Nápoveda

PROFI-broušení byste měli zvolit pokud Vaše nože stojí více než 50 € za kus! PROFI-broušení znamená použití více brusných a leštících cyklů a výsledná ostrost nejvyšší kvality.
?

Nápoveda

Pokud jste dostali dárkovou poukázku, zvolte "Použít dárkový kód" jako volbu pro počet nožů na broušení. Pak můžete zadat kód do tohoto políčka. Pokud jste si vybrali jednorázové broušení, toto pole bude skryté a kód se použít nedá.
[sc name="table-total"][/sc]
Souhlasím s podmínkami
Souhlasím s ceníkem

NÁPOVĚDA

Poslat nám můžete jakýkoliv nůž, nůžky a jiné nástroje uvedené v ceníku. Cenu si jednoduše spočítáte na základě ceníku. Faktura zohlední položky, které nám k broušení pošlete.
s povinností platby
?

Nápoveda

Zvolte počet položek, které chcete brousit. Pokud máte například 4 nože a 2 nůžky, vyberte 6 ks. Pokud chcete mít více než 7 položek, potřebujete již 2 Ostré Obálky.
?

Nápoveda

Pokud chcete mít vždy ostré nože, vyberte si předplatné 1-2 krát ročně za lepší ceny. V opačném případě si zvolte jednorázové broušení a v případě potřeby objednejte vždy novou Ostrou Obálku.
?

Nápoveda

PROFI-broušení byste měli zvolit pokud Vaše nože stojí více než 50 € za kus! PROFI-broušení znamená použití více brusných a leštících cyklů a výsledná ostrost nejvyšší kvality.
?

Nápoveda

Pokud jste dostali dárkovou poukázku, zvolte "Použít dárkový kód" jako volbu pro počet nožů na broušení. Pak můžete zadat kód do tohoto políčka. Pokud jste si vybrali jednorázové broušení, toto pole bude skryté a kód se použít nedá.
Souhlasím s podmínkami
Souhlasím s ceníkem

NÁPOVĚDA

Poslat nám můžete jakýkoliv nůž, nůžky a jiné nástroje uvedené v ceníku. Cenu si jednoduše spočítáte na základě ceníku. Faktura zohlední položky, které nám k broušení pošlete.
s povinností platby

Tupý nůž znehodnotí suroviny + žádná radost z vaření!

Krájení tupým nožem spíše připomíná pilu. Ryby, maso a drůbež budou namísto čistého řezu potrhané a pohmožděné. Esenciální oleje (neboli chuť a vůně) v čerstvých kořenících a bylinkách budou vmačkané do krájecí desky namísto toho, aby skončily v jídle.

Profesionální broušení nenahradí ani drahé domácí brusky, ani ocílky. Nesprávné broušení Vám nůž znehodnotí a významně zkrátí jeho životnost. Také je velký rozdíl mezi pocitem ostrosti a “správně nabroušeným” nožem! Pocit ostrosti získáte už po krátkém tréninku, ale správně nabroušený nůž je výsledkem dlouhé praxe a zkušeností. Rozdíl je v tom, že správně-nabroušený nůž si zachová ostrost mnohem déle, krájí s lehkostí a je jednodušší ho opět naostřit ocílkou. Na druhé straně ostrý, ale špatně nabroušený nůž budete mít tupý velmi rychle.

Prosím prostudujte si video, kde šéfkuchař “star chef” Mattias Larsson vysvětluje rozdíl mezi udržováním nože a broušením:

 

Nůž musíte občas dobře nabrousit – my Vám to usnadníme

Ostrá Pošta je pro ty, kteří chtějí skutečnou kvalitu a nemají čas a energii, aby hledali brusírny a fyzicky pak nosili své nože 1-2 krát do roka. Pravděpodobně ani nemáte v blízkosti žádného profesionálního brusiče, neboť jich celkově není mnoho. Navíc mnohé brusírny používají nesprávné techniky s nevhodným vybavením. Dražší, ale i levnější nože si zaslouží skutečně exkluzivní a profesionální nabroušení.

Pro Thomase Diederichsena (švédský šéfkuchař roku 2011) je ostrý nůž tím nejdůležitějším nástrojem v kuchyni. Nepotřebujete být ani šéfkuchařem, abyste věděli, že – každý nůž musí být dříve či později dobře nabroušený! Na druhé straně, dosažení pocitu ostrosti není tak těžké, ale to co dostanete od profesionálů je to “správné-nabroušení”. Správně nabroušený nůž si uchová ostrost dlouhý čas, řeže hladce a jemně, a je jednodušší ho udržovat v ostrém stavu (například ocílkou). Thomas je spokojeným zákazníkem již více než 10 let!

 

Pošleme Vám je jako nové

Námi nabroušené nože budou opět jako nové a obvykle dokonce ostřejší, než když jste je kupovali. Přečtěte si více než 8,000 recenzí od našich zákazníků a názorů z médií. Na Facebooku máme 25,000 spokojených zákazníků, kteří nás doporučili svým známým. Profesionální broušení bereme skutečně poctivě:

  • kontrola stavu i za použití mikroskopu
  • měření ideálního úhlu pro každý konkrétní nůž
  • jemné a přesné broušení ostří
  • dokonalé přeleštění ostří

I ta nejmenší nedokonalost ostří bude rychle odstraněna, to je úplná samozřejmost. Vždy posíláme nože v perfektním stavu bez ohledu na to v jaké kondici k nám přišli.
 

Nepleťte si ostření (udržování) a broušení

Mnozí lidé ani nevědí, že jejich nůž potřebuje broušení, nebo dokonce úplnou obnovu ostří. Lidé se často domnívají, že jim na broušení postačí ocílka. V těchto případech se však jedná pouze o ostření (nebo udržování) nože – které je často vidět v TV když kuchař ocílkou připravuje nůž před vařením. To co ale v TV neuvidíte je, že všichni kuchaři, restaurace, řezníci, apod. dávají své nože periodicky přebrousit (přibližně jednou měsíčně). Takových zákazníků máme dnes ve Švédsku, Rakousku, Česku a na Slovensku více než 5000! Samozřejmě běžný člověk nepotřebuje brousit nože tak často a obvykle stačí interval 1-2 krát ročně, což doporučují i ​​samotní výrobci nožů. Mezi těmito intervaly doporučujeme udržování ostří právě ocílkou. Ale pozor, i s ocílkou třeba zacházet opatrně.

Profesionální broušení můžete přirovnat k návštěvě zubaře a udržování ocílkou jako zubní kartáček – neměli byste vynechat ani jedno ani druhé – právě naopak! Všem našim zákazníkům doporučujeme průběžné a časté udržování ostří.

Švédská obchodní síť CERVERA to vysvětluje takto:

“Dobré nože vydrží téměř celý život. Pokud s nimi zacházíte správně, bude s nimi radost pracovat rok co rok. K udržení dobrého ostří jsou vhodné dvě metody. Často používat ocílku – hoc i před každým použitím nože. Broušení je nutné provést pokud již ostření ocílkou nestačí, když cítíte, že nůž je tupý a krájení již není zábava. Ostření je jednoduché a pokud už nestačí, je čas zavolat profesionály. Ostření je jednoduché a pokud už nestačí, je čas zavolat profesionály.

 

Opravíme taky “zničené” nože

Máte nůž s vylomeným kouskem ostří nebo ulomené špičku? Pro naše profíky to není žádný problém. Váš nůž dostane zpět jako nový!

Na naší Facebookové stránce je fotoalbum: najdete zde 10-ky příkladů “před a po”:

 

VŽDY s garancí spokojenosti!

Není žádným tajemstvím, že náš koncept je založen na dobrém a dlouhodobém vztahu – chceme, abyste se k nám vždy s radostí vrátili a využívali naši službu rok co rok. Jediný způsob jak toho dosáhnout je 100%-ní spokojenost – vždy!

VŽDY dáváme záruku spokojenosti, což znamená, že Vám nože zdarma opět přebrousíme pokud jste nebyli spokojeni. Konečně, toto je garance, kterou nebudete potřebovat. Tímto způsobem jsme si vybudovali dobré vztahy s klienty během posledních 40 let!